Meja Bantuan

Berapakah kekerapan laman web ini dikemaskini?
Perubahan, pengemaskinian dan paparan maklumat dilakukan secara harian. Walau bagaimanapun, tidak semua page dikemaskini secara harian contoh berita hanya dikemaskini secara mingguan.
Apakah jenis browser dan plug-ins yang saya perlukan?
Web Browser
Laman Web PTKP dibangunkan menggunakan teknologi yang mengutamakan kepantasan, keselamatan dan kebolehgunaan bagi pengguna. Untuk paparan terbaik melayari Laman Web PTKP, anda dicadangkan menggunakan Internet Explorer atau Mozilla Firefox versi terkini.
Browser Plug-Ins
Melalui kepelbagaian teknologi yang digunakan, http://ptkp.kedah.gov.my/ menawarkan anda ciri-ciri laman web dinamik iaitu pantas dan mudah digunakan. Plug-ins berikut boleh dimuat turun secara percuma dan dapat membantu anda menggunakan perkhidmatan yang ditawarkan dalam laman web ini:
§  Acrobat Readerversi 5.0 ke atas - untuk melihat dokumen Adobe Acrobat PDF
§  Macromedia Flash versi 7 ke atas - untuk memainkan video dan animasi
§  Windows Media Player - untuk memainkan fail format audio dan video Mengubah saiz paparan text dan mendengar bacaan text
Bagi sesetengah pengunjung Laman Web PTKP mungkin akan mendapati perbezaan pada saiz paparan text berbanding biasa. Jika ini berlaku, mungkin konfigurasi pada Web browser anda telah berubah. Untuk mendapatkan konfigurasi paparan text yang sesuai, anda boleh menggunakan fungsi-fungsi berikut:
  
Ikon    Penerangan
Apluss       Besarkan saiz text
A       Reset saiz text
Aminus ​      Kecilkan saiz text
Kebolehcapaian
PTKP berusaha yang terbaik menjadikan Portal ini menepati standard kriteria yang digariskan oleh World Wide Web Consortium dan sentiasa boleh dicapai dari mana-mana rangkaian. Namun pihak NRE juga akur sekiranya anda menemui sebarang ralat ketika melayari Laman Web PTKP. Justeru itu, jika anda menghadapi isu capaian ke atas maklumat di dalam Laman Web PTKP, sila hubungi kami di  ptkp[at]kedah[dot]gov[dot]my
Bagaimana untuk memuat turun PDF/PowerPoint?
PTKP telah menyediakan perkongsian dokumen di dalam format Portable Document Format (PDF) dan PowerPoint pada ruangan penerbitan. Untuk membaca atau mencetak dokumen yang menggunakan format PDF anda memerlukan perisian Adobe Acrobat® Reader yang boleh dimuat turun secara percuma di Laman Web Adobe.
Begitu juga jika anda tidak mempunyai perisian Microsoft PowerPoint di dalam komputer, anda masih boleh membaca bahan yang disediakan menggunakan PowerPoint Viewer. Perisian ini boleh dimuat turun secara percuma dari laman Web Microsoft.  
Bagaimana untuk menggunakan fungsi Carian...?
Penggunaan Enjin Carian pada Laman Web PTKP merupakan langkah mudah untuk mencari maklumat yang anda inginkan.
Dasar Keselamatan dan Privasi
Portal ini mempunyai beberapa polisi dan notis hak cipta yang menjelaskan syarat penggunaan maklumat dan bahan yang terdapat di dalam Laman Web PTKP.
Dasar Privasi menjelaskan bagaimana PTKP melindungi maklumat yang telah anda kongsi di dalam Laman Web PTKP.
Jika anda mempunyai sebarang kemusykilan mengenai prosedur keselamatan melayari Laman Web PTKP sila emel kepada ptkp[at]kedah[dot]gov[dot]my.
Terma dan Syarat Penggunaan Laman Web PTKP
Penggunaan Laman Web PTKP adalah tertakluk kepada Polisi Laman Web. 
Apa yang perlu saya lakukan jika menemui sebarang pautan yang tidak berfungsi?
PTKP memohon maaf sekiranya anda menemui pautan yang tidak berfungsi ketika melayari Laman Web PTKP. Sebarang kerjasama yang anda berikan untuk melaporkan pautan yang tidak berfungsi supaya dapat dilakukan pembetulan sangat kami hargai.

MOBILE

qr ptkp2
Scan QR KOD

PAUTAN

suk21malaysia pngmscmygoverment pngmampu1jpa pnghrmis pnggovjkptg2mdkpptgbpa3

MEDIA

Videos Icon

PELAWAT

043777
Hari IniHari Ini28
SemalamSemalam88
Minggu IniMinggu Ini422
Bulan IniBulan Ini1156
KeseluruhanKeseluruhan43777

UNDIAN

Adakah informasi dalam laman web ini memberi manfaat kepada anda?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote: